EDITORIAL

In Memoriam! Profesorul Ovidiu Băjenaru - un soldat, de gardă la hotarele sufletului românesc




Marian Gârleanu  | 2020-09-04 09:35

Aveam să-l cunosc pe profesorul Ovidiu Băjenaru, cu mulți ani în urmă, într-una din marile capitale europene, Doctorul Băjenaru participând la o conferință internațională de neurologie.

Era principalul invitat al acelei conferințe, care viza neuronii umani și cunoașterea umană la granița cu destinul și cu Divinitatea. Aveam să întâlnesc cu acea ocazie, una dintre cele mai strălucite minți omenești pe care le-a dat poporul român planetei de savanți ce se ocupa cu studiul sinapselor și al complexității proceselor de gândire. O minte formidabilă, cu care te întâlnești doar o dată în viață!

Întemeietorul școlii moderne de neurologie din România, un adevărat far călăuzitor pentru numeroase generații de neurologi, un om extrem de respectat în mediul doctoral sau academic.

Dar mai înainte de a fi Doctor, decorat de președintele României, neurolog, profesor și decan, Președinte de onoare al Societății Române de Neurologie, director al Departamentului de Neuroștiințe Clinice din cadrul UMF Carol Davila sau academician, Ovidiu Băjenaru a fost o CONȘTIINȚĂ  a Neamului Românesc, un mare trăitor întru Ortodoxie și Hristos!

În 26 mai 2020, la întrebarea mea dacă ne vom putea împotrivi noilor directive fantasmagorice și dictatoriale, marca OMS și Bill Gates, Profesorul îmi răspunde: „Eu sunt dintre cei ce se împotrivesc, în felul meu: profesional și prin intermediul teologiei creștin-ortodoxe! Dar ca să nu luptăm cu morile de vânt, precum Don Quijote, trebuie să ne cunoaștem foarte bine dușmanul, fiindcă doar cu gura și cu propaganda nu avem nici o șansă!”.

Așa arată în fapt o conștiință în slujba omenirii, un adevărat soldat de gardă la hotarele sufletului românesc. Dumnezeu să vă aibă în pază sufletul nemărginit, Domnule Profesor!



Parerea ta...

MARES
04 Sep 2020

Excelent omagiu si pios. Dumnezeu sa-l ierte pe marele Profesor!
VASIE FLORIN
04 Sep 2020

Frumos spus! Dumnezeu sa-l aiba in paza!
Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.