EDUCATIE

Achiziția TESTELOR Covid din saliva pentru școli a fost BLOCATĂ


Achiziția TESTELOR Covid din saliva pentru școli a fost BLOCATĂ

PUTEREA24 | 2022-01-05 15:44

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că achiziţia privind testele COVID din salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante, astfel că, din acest motiv, nu va fi semnat niciun contract până nu iese decizia primei instanţe. El a mai precizat că este foarte posibil să existe dificultăți în legătură cu aprovizionarea cu aceste teste deoarece China, țara producătoare a acestor teste, intră în noul an, iar acolo va urma o vacanţă de câteva săptămâni.

"Achiziția privind testele COVID din salivă pentru școli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante și asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe.", a anunțat miercuri secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a atenționat asupra unei posibile noi probleme: China intră în Noul An, ceea ce înseamnă vacanță de 3-4 săptămâni, și cum majoritatea testelor vin din această țară, e posibil să fie și probleme pe lanțul de aprovizionare și transport.

"Mai e un anunț pe care vreau să-l fac. Din păcate, am fost anunțati la data de 5 decembrie de către ONAC că achiziția privind testele COVID din salivă pentru școli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante. Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe. Legea ne permite clar să semnăm după decizia primei instanțe, dar IGSU nu va putea semna din păcate săptămâna asta contractele subsecvente până se pronunță CNSC și sperăm să avem pronunțarea cu celeritate.", a declarat miercuri Raed Arafat după ședința de Guvern.

 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.