EDUCATIE

Au fost distribuite primele VOUCHERE pentru elevi. Câți copii români vor beneficia


Au fost distribuite primele VOUCHERE pentru elevi. Câți copii români vor beneficia

E.Ş. | 2022-04-21 22:14

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a anunțat măsurile luate de Guvern pentru a reduce abandonul școlar.

„Avem finanțări concentrate pe copii în Programul național de reducere a abandonului școlar, care are o valoare de 543 de miliane de euro, deci peste jumătate de miliard de euro. Sunt 1.415 școli selectate. Deci se concentrează pe copii.

Avem tichetele sociale de 500 de lei anual, care deja au fost distribuite pentru rechizite și îmbrăcăminte pentru copii.

Avem mai multe măsuri de sprijin pentru copii, dar măsurile trebuie să fie integrate, pentru că factorii care concură la creșterea alarmantă a abdonului școlar nu sunt doar în domeniul educației, nu vizează doar copiii. Măsura de azi anunțată de dl ministru Boloș e o măsură importantă care, alături de altele, ne ajută să facem față provocărilor și să micșorăm posibilitatea de abandom școlar. 246.000 de elevi vor primi azi această sumă de 500 de lei pentru început. E doar una dintre măsurile de sprijin din pachetul integrat anunțat de Guvern”, a declarat Cîmpeanu pentru .

Aproape 250.000 de elevi primesc joi câte 500 de lei în cadrul programului Sprijin pentru România, a anunțat Marcel Boloș, ministrul interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene.

„S-a operaționalizat una dintre măsurile cuprinse în programul Sprijin pentru România, e vorba despre elevii care provin din familii sărace, unui număr de 246.000 de elevi. Azi le intră pe card suma de 500 de lei, echivalentul a trei rate lunare”, a declarat Boloș, la finalul ședinței de Guvern de astăzi.

Acesta a precizat că e vorba în total de 122 de milioane de lei.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.