EDUCATIE

Baremul de CORECTARE pentru subiectele la Limba Română de la Evaluarea Națională


Baremul de CORECTARE pentru subiectele la Limba Română de la Evaluarea Națională

E.Ş. | 2021-06-22 16:14

Ministerul Educației a publicat pe subiecte.edu.ro baremul de corectare de la proba de Limba Română de la Evaluarea Națională 2021, probă susținută marți, 22 iunie, de absolvenții de clasa a VIII-a.

Candidaţii la Evaluare naţională 2021 au avut de rezolvat, marţi, la primul subiect la proba la Limba şi literatura română cerinţe pe baza textelor "Pantera neagră" de Sorin Titel şi "Falsa generozitate" (www.dilemaveche.ro) de Stela Giurgeanu.

La primul subiect, absolvenţii de gimnaziu care au susţinut proba la Limba şi literatura română au avut şi de prezentat, în cel puţin 30 de cuvinte, o legătură care se poate stabili, la nivelul conţinutului, între fragmentul din 'Pantera neagră' de Sorin Titel şi fragmentul extras din 'Falsa generozitate' de Stela Giurgeanu.

Candidaţilor li s-a mai cerut să realizeze şi un text de 50-90 de cuvinte valorificând textul "Pantera neagră" de Sorin Titel.

De asemenea, la primul subiect, candidaţii au avut de asociat fragmentul din 'Pantera neagră' de Sorin Titel cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând, în 50 - 100 de cuvinte, o asemănare şi o deosebire de conţinut dintre ele.

La cel de-al doilea subiect, absolvenţii de gimnaziu au avut de scris un text narativ de cel puţin 150 de cuvinte în care să prezinte o situaţie neprevăzută din timpul unui joc şi să insereze o secvenţă descriptivă şi una dialogată.


Mai multe imagini:




Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.