EDUCATIE

Când intră în vigoare noua FORMULĂ de ADMITERE la liceu


Când intră în vigoare noua FORMULĂ de ADMITERE la liceu

PUTEREA24 | 2022-10-13 18:51

Cu două săptămâni înainte de a prezenta noua lege a învăţământului în guvern, Ligia Deca spune că va schimba articolele controversate din varianta Cîmpeanu, dar lasă să se înţeleagă că nu va renunţa la dubla evaluare de clasa a VIII-a. La acest moment, elevii spun că se simt bulversaţi.

Noul ministru al Educaţiei, Ligia Deca, promite că va modifica toate măsurile controversate din legea educaţiei-varianta Cîmpeanu. Totuşi, cea mai fierbinte dintre ele, admiterea dublă la liceu, ar putea rămâne neschimbată.

Oricare ar fi noua varianta de admitere, ea se va aplica copiilor care acum sunt în clasa a IV-a. La fel cum cei care acum sunt într-a VIII-a vor avea parte de un bacalaureat altfel. Schimbările vor intra în vigoare din 2027 numai dacă legea este adoptată până la finalul anului atât de Guvern, cât şi de Parlament.

Ligia Deca pregăteşte şi alte modificări. După ce termină cu noua lege a educaţiei vrea să analizeze dacă împărţirea anului şcolar în 5 module sau eliminarea notelor din calculul admiterii la liceu mai sunt justificate şi anul viitor, potrivit Antena 3.

De asemenea, Deca pare să îndrăgească uniforma şcolară, însă spune că nu va impune cumpărarea acesteia.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a spus, joi, că primul lucru pe care doreşte să-l finalizeze este reprezentat de legile educaţiei şi a precizat că prioritatea ministerului este ca școlile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza energetică îl va lua.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.