EDUCATIE

Cât de SIGURE sunt școlile românești. Răspunsul ministrului Educației


Cât de SIGURE sunt școlile românești. Răspunsul ministrului Educației

E.Ş. | 2022-01-17 23:03

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat luni seara, la Digi24, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că acesta diferă de la o unitate de învățământ la alta, iar media ar fi între 7,60 și 8,20, de la 1 la 10, adică între 76 și 82%.

"Am dat deja un răspuns, după ce m-am consultat cu cei cu competențe epidemiologice. Situația diferă de la o școală la alta, diferența de infrastructură, școli aglomerate, școli neaglomerate, școli cu rata de vaccinare de 100% și școli în care avem rata de vaccinare de doar 20%. O medie ponderata te duce ca notare, pe o scară de la 1 la 10, între 7,60 și 8,20” a explicat Sorin Cîmpeanu.

Oficialul e convins că testarea în școli ar fi mărit această siguranță.

”Dacă ar fi existat și teste în școli, pentru o testare de două ori pe săptămână, așa cum trebuie, siguranța s-ar fi dus undeva spre nota 9. Dacă ar fi existat și o responsabilitate din partea tuturor, adică dacă s-ar fi testat toți elevii, nota ar merge la 9,50. Pericol există, dar părinții îi pot învăța pe copii că masca, respectarea regulilor de igienă și vaccinarea duc siguranța către 100%", a spus ministrul, la .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.