EDUCATIE

Ce se întâmplă cu probele scrise ale examenului de bacalaureat şi ale evaluării naţionale? Anunț de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Educației


Ce se întâmplă cu probele scrise ale examenului de bacalaureat şi ale evaluării naţionale? Anunț de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Educației

PUTEREA24 | 2023-06-11 10:50

Ministrul Educaţiei, Ligi Deca a anunţat duminică, la începutul şedinţei de Guvern, că probele scrise ale examenului de bacalaureat şi ale evaluării naţionale vor rămâne în calendarul stabilit la începutul anului, după ce Guvernul va decide, duminică, echivalarea probelor de competenţă la bacalaureat.

Guvernul discută, în şedinţa de duminică, o Ordonanţă de Urgenţă care vizează completarea calendarului anului şcolar în aşa fel încât să se poată derula examenul de bacalaureat şi evaluarea naţională. 

Ministrul Educaţiei a anunţat principalele măsuri prevăzute în actul normativ, astfel încât să nu fie afectate etapele derulării examenelor naţionale.  „În Ordonanţa de Urgenţă de astăzi sunt trei măsuri: una referitoare la echivalarea probelor de competenţe din cadrul examenului de bacalaureat cu mediile din anii de liceu. Nu este o procedură nouă, a mai fost utilizată, ea uşurează practic tot ceea ce  înseamnă calendarul examenului de bacalaureat şi reuşim astfel, cu această echivalare, să rămânem cu probele scrise în calendarul anunţat, în aşa fel încât copiii să termine de la data la care se aşteaptă şi să poată merge mai departe pe parcursul lor educaţional”, a anunţat Ligia Deca. 

A doua măsură prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă discutată duminică se referă la susţinerea examenului de titularizare într-o  singură probă, cea scrisă şi renunţarea la inspecţiile pentru titularizare, motivul fiind „numărul mare de inspecţii care nu au putut fi efectuate în această perioadă afectată de protest”. 

„Avem nevoie ca toţi candidaţii care pot să intre în concursul de titularizare să poată face acest lucru pentru  avea resursa umană, în toamnă, necesară pentru desfăşurarea procesului de învăţământ”, a explicat Ligia Deca.

A treia măsură prevăzută în actul normativ se referă la evaluarea sistemică de clasa a şasea, care nu se va mai susţine.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.