EDUCATIE

Cifre ALARMANTE în educație: Cum se descurcă profesorii în școala on-line


Cifre ALARMANTE în educație: Cum se descurcă profesorii în școala on-line

E.Ş. | 2020-11-03 16:46

Peste 60% dintre cadrele didactice care au răspuns la un chestionar spun că școlile lor, care funcționează în scenariul roșu, nu au pus la dispoziție elevilor echipamente pentru activitatea online. De asemenea, 41,7% dintre profesori spun că nu au primit laptopuri sau tablete, potrivit aceluiași sondaj, la care au răspuns peste 8.500 de cadre didactice din toată țara.

 38,5% dintre respondenți au spus că sunt din București și din muncipiile reședință de județ cu peste 150.000 de locuitori, 31% predau într-o comună sau sat, iar 30,5% în orașe. Peste 40% dintre repondenți predau exclusiv în sistem online (scenariul roșu), 32,7% în sistem hibrid (scenariul galben) și doar 25% față în față (scenariul verde).

Principalele concluzii ale chestionarului:

66,2% dintre cadrele didactice spun că au nevoie de cursuri de perfecționare pentru a putea preda online;

45,7% dintre repondenți afirmă că autoritățile locale nu au ajutat în niciun fel școala în această perioadă;

16,8% dintre repondenți spun că unitățile de învățământ nu au pus la dispoziție cadrelor didactice măști și materiale igienico-sanitare;

37% dintre cadrele didactice care au răspuns la chestionar au fost obligate să-și achiziționeze un laptop/tabletă pentru a putea preda;

33% dintre profesorii care au răspuns au plătit din propriul buzunar peste 1000 de lei pentru a putea preda online.

53,6% dintre cei care au răspuns au urmat în ultimii 5 ani cel puțin un curs de formare. Cu toate acestea, cei mai mulți (66,2%) consideră că au nevoie și de alte cursuri pentru a putea preda online.

Scenariul galben - 2.783 de răspunsuri

35,3% dintre respondenți s-ar afla în situația de a nu putea preda în sistem hibrid, dacă ar fi să ținem cont de faptul că unitățile de învățământ nu le-au pus la dispoziție mijloacele tehnice pentru activitatea didactică. Aparatura oferită de angajator nu este de cea mai bună calitate

- 60,2% dintre cei care au răspuns spun că preferă să folosească dispozitivul personal.

Situația este și mai gravă în cazul elevilor:

60,8% dintre cadrele didactice au răspus că unitatea de învățământ nu a avut cum să le asigure elevilor un dispozitiv pentru învățarea în sistem hibrid. Cei mai mulți dintre profesori (57,9%) preferă platforma Google Classroom, urmată la o distanță apreciabilă de Zoom (17,2%) și Microsoft Teams (7,8%).

Scenariul roșu - 3.532 de răspunsuri

60% dintre cadrele didactice care au răspuns la chestionar spun că școala nu a pus la dispoziție elevilor echipamente pentru activitatea online.

41,7% dintre profesori spun că nu au primit laptopuri/tablete.

Peste 20% dintre respondenți nu au acces la dispozitive pentru predarea online nici măcar în cadrul unităților de învățământ, în cazul că ar dori să predea de la școală.

Și în scenariul roșu cea mai accesată platformă este Google classroom (61,5%), urmată de platforma Zoom (12,2%) și Microsoft Teams (7,2%).



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.