EDUCATIE

Cîmpeanu spune că DSP Ilfov și-a depăşit atribuţiile legale după ce a cerut trecerea în online a tuturor școlilor din județ


Cîmpeanu spune că DSP Ilfov și-a depăşit atribuţiile legale după ce a cerut trecerea în online a tuturor școlilor din județ

PUTEREA24 | 2021-10-13 14:37

Ministrul interimar al Educaţiei Sorin Cîmpeanu este de părere că Direcţia de Sănătate Publică Ilfov îşi depăşeşte atribuţiile legale şi încalcă Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii în contextul în care a cerut trecerea în online a tuturor şcolilor din judeţ pe o perioadă de 14 zile.

"DSP Ilfov îşi depăşeşte atribuţiile legale. Încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 şi Ordinul comun 5338/ 2021 şi se substituie Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi tuturor unităţilor de învăţământ din Ilfov", a afirmat ministrul interimar al Educaţiei, care adaugă că sunt şcoli în localităţi din judeţul Ilfov, din mediul rural, în care rata de infectare este mică.

Sorin Cîmpeanu a explicat că sunt şcoli foarte aglomerate, în care se învaţă în două - trei schimburi, cu un număr maxim de elevi în clasă şi sunt şcoli în care se învaţă într-un singur schimb, cu un număr mic de elevi în clasă, scrie Agerpres. De asemenea, susţine el, sunt şcoli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor şi profesorilor şi sunt şcoli în care sunt zeci de cazuri de infectare.

"Nu există cadru legal pentru trecere generalizată/ nediferenţiată în online la nivelul unui judeţ. Decizia se ia analizând situaţia la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. DSP nu se poate substitui nici şcolilor, nici Inspectoratului Şcolar Judeţean, nici Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Nu avem cunoştinţă că DSP să fi făcut anchetă epidemiologică la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unităţi de învăţământ din Ilfov. În concluzie, solicitarea DSP Ilfov a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfăşurării procesului de învăţământ şi perturbând funcţionarea mecanismelor administrative de gestionare a situaţiei în starea de alertă", a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

„Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului Sars- CoV -2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă.  Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă . Astăzi s-a făcut propunerea de suspendare a activităţii, a fost trimisă la Inspectoratul Judeţean Ilfov, am luat legătura cu doamna Adriana Stoica, inspectorul şcolar, vineri se vor face comisiile de CA şi de luni avem promisiunea că se vor închide cursurile la Ilfov”, a afirmat şeful DSP Ilfov.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.