EDUCATIE

UPDATE. Cine este Ligia Deca, favorită la preluarea funcţia de ministru al Educaţiei. Reacția premierului


UPDATE. Cine este Ligia Deca, favorită la preluarea funcţia de ministru al Educaţiei. Reacția premierului

PUTEREA24 | 2022-10-03 13:02

Propusă de PNL, consilierul prezidenţial Ligia Deca este favorită la preluarea funcţiei de ministru al Educaţiei. Ea este cea care a coordonat proiectul România Educată, asumat de preşedintele Klaus Iohannis. Tot pe lista scurtă a liberalilor se regăsește şi rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, susţin surse politice pentru News.ro.

UPDATE. "Astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dânsa fiind o persoană care a lucrat şi a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educaţiei în timpul procesului de elaborare şi după aceea în timpul dezbaterilor publice. Este în măsură să poată să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca până la finale lunii octombrie acesta să fie aprobat şi înaintat Parlamentului pentru dezbatere", a spus Ciucă, la finalul BPN al PNL.

UPDATE. Ea a fost votată, luni, în şedinţa conducerii PNL, pentru a prelua portofoliul ministerului Educaţiei. S-au înregistrat doar două voturi de abţinere, venite din partea lui Florin Cîţu şi a lui Florin Roman. Ligia Deca a participat la şedinţa BPN al PNL.

În vârstă de doar 40 de ani, Ligia Deca este doctor în ştiinţe politice, titlu acordat în 2016 de Universitatea din Luxemburg, şi absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. A colaborat în calitate de expert cu instituţii precum Consiliul Europei şi Comisia Europeană. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experţi „Ştiinţa în educaţie” înfiinţat la iniţiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Deca a fost numită Consilier de Stat în iunie 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcţia de Consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare.

Sorin Cîmpeanu a anunţat săptămâna trecută, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa, că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.