EDUCATIE

Cum răspunde ministrul Cîmpeanu celor care îl consideră AROGANT și îi cer demisia


Cum răspunde ministrul Cîmpeanu celor care îl consideră AROGANT și îi cer demisia

E.Ş. | 2022-08-29 19:56

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns acuzațiilor că ar trata cu ”aroganță” propunerile anumitor partenerilor de discuție în ceea ce privește proiectul Legilor Educației. Ministrul spune că îi pare rău că poate fi perceput în acest fel, dar este doar o determinare pentru a face acele lucruri care sunt necesare.

”Îmi pare rău că poate fi perceput în acest fel, îmi cer scuze, dacă este perceput în acest fel, este doar o determinare pentru a face acele lucruri care sunt necesare, pentru a ne consulta cu absolut toți cei care formulează propuneri, pentru că avem cu adevărat nevoie de această reformă. După șase ani și jumătate de consultări avem nevoie de o reformă în educație”, a subliniat ministrul Educației la .

În spațiul public a apărut o petiție publică Declic semnată de aproximativ 27 de mii de persoane care cer demisia ministrului Educației, în contextul nemulțumirilor legate de modificările aduse de noile legi ale învățământului.

Întrebat daca ia în calcul posibilă demisie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a adăugat: 

”Eu tocmai v-am spus cu ce ne ocupăm la Ministerul Educației, astea sunt lucrurile cu care mă ocup și trebuie să mă ocup ca ministru al Educației. O petiție este un drept cetățenesc, este un drept constituțional, foarte important care trebuie respectat. Cei care fac petiții se ocupă cu semnarea acestor petiții, este normal, este un rezultat la democrației, în vreme ce, cei care avem responsabilitatea deschiderii anului școlar în 5 septembrie, avem responsabilitatea finalizării proiectelor de lege, extinderii programului Masa caldă, burselor elevilor și toate acestea trebuie să facem lucrurile astea. Fiecare cu ce are de făcut”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.