EDUCATIE

Cum va rezolva Inteligența Artificială criza de resurse din Educație? Gabriela Carata, mindclass: A.I. poate ajuta la economisirea timpului profesorilor


Cum va rezolva Inteligența Artificială criza de resurse din Educație? Gabriela Carata, mindclass: A.I. poate ajuta la economisirea timpului profesorilor

PUTEREA24 | 2022-12-21 12:35

Inteligenţa artificială poate fi un instrument care să ajute în eficientizarea procesului de învăţare atât în sistemul public de educaţie, cât şi în companiile private, crede Gabriela Carata, product manager în cadrul mindclass, o platformă de e-learning ce generează conţinut video educativ cu ajutorul inteligenţei artificiale. Platforma se adresează atât companiilor, cât şi universităţilor.

„În mediul educaţional, în medie, profesorii petrec 11 ore pe săptămână în activităţi de pregătire. Estimăm că utilizarea eficientă a inteligenţei artificiale ar putea reduce acest timp la doar şase ore.”

„Inteligenţa artificială şi tehnologiile emergente pot ajuta la economisirea timpului atât în rândul profesorilor, cât şi al companiilor, timp care ar putea fi redirecţionat către procesul de învăţare, fie al studenţilor, fie al angajaţilor.  Domeniile cu cel mai mare potenţial de automatizare unde se poate economisi timp cu ajutorul inteligenţei artificiale sunt pregătirea, administrarea, evaluarea şi feedbackul”, a spus Gabriela Carata pentru ZF.

O modalitate prin care inteligenţa artificială ar putea eficientiza procesul de învăţare ar fi reducerea timpului de pregătire a materialelor necesare pentru predare.

„În mediul educaţional, în medie, profesorii petrec 11 ore pe săptămână în activităţi de pregătire. Estimăm că utilizarea eficientă a inteligenţei artificiale ar putea reduce acest timp la doar şase ore. Prin intermediul inteligenţei artificiale, profesorii nu doar că vor petrece un timp de pregătire cu mult mai mic, dar acest timp va fi mai eficient, ajutându-i să vină cu planuri de lecţii şi abordări mai bune”, spune reprezentanta mindclass.

În momentul de faţă, orele de lucru pentru profesori cresc, în timp ce nevoile elevilor devin tot mai complexe, iar costurile administrative şi sarcinile birocratice de asemenea sunt în creştere, crede ea. Potrivit unui studiu recent realizat de către McKinsey în cadrul unei cercetări în parteneriat cu Microsoft, profesorii lucrează în medie 50 de ore pe săptămână, un număr potrivit căruia, Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltarea, Predarea şi Învăţarea Internaţională sugerează că a crescut cu 3% în perioada ultimilor cinci ani.

„Conform aceluiaşi studiu, între 20 şi 40% dintre orele actuale ale profesorilor sunt consumate pe activităţi care ar putea fi automatizate cu ajutorul tehnologiei existente. Acest lucru se traduce în aproximativ 13 ore pe săptămână pe care profesorii le-ar putea redirecţiona către activităţi care să conducă la rezultate mai bune ale elevilor şi la o mai bună satisfacţie. Pe scurt, tehnologia existentă îi poate ajuta pe profesori să realoce 20% până la 40% din timpul lor către activităţi care sprijină procesul de învăţare al elevilor”, explică Gabriela Carata.

Prin platforma mindclass utilizatorii pot accesa acum cursuri video realizate cu ajutorul inteligenţei artificiale.

„Integrând acest tip de tehnologie în procesul dezvoltării de conţinut, suntem capabili să livram într-un timp scurt şi la un preţ relativ scăzut, materiale de învăţare sau de testare, în format video, cu posibilitatea verbalizării conţinutului în peste 30 de limbi”, a concluzionat reprezentanta mindclass.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.