EDUCATIE

Doar un SFERT dintre aspiranții la funcțiile de directori de școli au promovat examenul


Doar un SFERT dintre aspiranții la funcțiile de directori de școli au promovat examenul

E.Ş. | 2022-09-29 20:46

Doar 419 candidaţi din cei peste 1.700 care s-au înscris au promovat concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, anunţă Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Joi s-a finalizat proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat - cea de-a treia sesiune.

„Pentru cele 1.738 de funcţii vacante de directori/directori adjuncţi, publicate pentru această sesiune de concurs, au fost depuse 1.153 de dosare valide. La proba scrisă, desfăşurată în data de 8 septembrie 2022, s-au prezentat 921 de candidaţi şi au promovat 480 (52,1%). Candidaţii promovaţi la proba scrisă au exprimat un număr de 603 opţiuni pentru funcţiile vacante, fiind programaţi pentru probele de interviu, desfăşurate în perioada 22-29 septembrie 2022. În urma desfăşurării acestor probe, 419 candidaţi au fost declaraţi promovaţi (dintre aceştia, 10 candidaţi au promovat proba pentru două funcţii/unităţi, iar un candidat a promovat proba pentru trei funcţii/unităţi, urmând a-şi exprima opţiunea pentru una din funcţii/unităţi în data de 3 octombrie 2022)”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei afirmă că rezultatele finale ale concursului vor fi afişate pe 30 septembrie 2022.

„Odată cu finalizarea acestei sesiuni a concursului, se estimează că vor fi ocupate prin concurs peste 85% din totalul funcţiilor de conducere normate la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.