EDUCATIE

Explicații pentru rata mare de teste de salivă fals pozitive făcute de părinți școlarilor


Explicații pentru rata mare de teste de salivă fals pozitive făcute de părinți școlarilor

PUTEREA24 | 2021-12-08 16:56

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că rata testelor de salivă fals pozitive este "surprinzător de mare" ar fi cauzată de faptul că părinții nu știu să le utilizeze corect.

Precizările au fost făcute în contextul în care din 38 de teste antigen pozitive, doar 16 au fost confirmate și de testele PCR.

"Pentru mine surprinzător de mare rata de teste fals pozitive. Testele fals negative - acolo înţeleg, dar pentru testele fals pozitive nu prea înţeleg. Cred că mai sunt încă probleme în obişnuinţa de a lucra cu aceste teste şi chiar de a le interpreta. Ele au un interval, de exemplu, de citire a rezultatului între 15 şi 30 de minute. Vă dau un exemplu concret: dacă depăşeşti intervalul de 30 de minute şi apare linia aceea, el de fapt nu este un test pozitiv, dar poate că părinţii încă nu ştiu. Sunt lucruri care mai trebuie studiate. Oricum, faptul că totuşi am găsit nişte persoane pozitive, nişte copii pozitivi, înseamnă 16 copii care nu au mai transmis boala colegilor lor şi lucrul ăsta este foarte important", a spus Rafila.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.