EDUCATIE

GREVA PROFESORILOR continuă și săptămâna viitoare!


GREVA PROFESORILOR continuă și săptămâna viitoare!

PUTEREA24 | 2023-05-27 19:12

Greva profesorilor continuă, angajaţii din sistemul de învăţământ menţinându-și solicitările privind majorările salariale cu 25%, în ciuda faptului că reprezentanţii protestatarilor nu au fost chemaţi la noi negocieri cu Guvernul, anunță preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

„Da, continuă până când vor hotărî colegii noştri”, a spus pentru News.ro, Marius Nistor, care a subliniat că protestatarii îşi menţin solicitările privind majorarea salariilor tuturor categoriilor de angajaţi din sistemul de educaţie cu 25 de procente.

De asemenea, chestionat dacă reprezentanţii protestatarilor au fost chemaţi la negocieri, liderul Federaţiei „Spiru Haret” a răspuns negativ.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că liderii coaliţiei au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ şi a precizat că a convenit cu partenerii de coaliţie ca, pînă la soluţionarea problemelor, să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

Liderii de sindicate au anunţat, joi seară, după noi negocieri cu Guvernul, că au înaintat solicitările lor, constând în majorarea veniturilor tuturor angajaţilor din educaţie cu 25% şi ca salariul unui dascăl debutant să fie la nivelul celui mediu brut pe ţară. „Sunt liberi să-şi facă calculele necesare”, susţin sindicaliştii, referindu-se la guvernanţi.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.