EDUCATIE

Grup de acțiune anti-bullying în fiecare școală


Grup de acțiune anti-bullying în fiecare școală

E.Ş. | 2021-06-11 22:57

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying. Este un fenomen îngrijorător, iar numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru a interveni, a spus ministrul.

„Vedem numeroase cazuri de bullying, este îngrijorător. Este o consecință a pierderilor înregistrate nu doar în plan educațional, ci și în plan social, emoțional”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a recunoscut că numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru preintâmpina hărțuirile sau jignirile făcute de copii.

„Nu toți știu ce au de făcut, am avut de curând un decident care nu a înțeles gravitatea situației, nu a înțeles nici acum cu ce a greșit”, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

Demnitarul a anunțat că în viitorul an școlar în fiecare școală va fi câte un grup de acțiune anti-bullying format din cadre didactice, elevi, părinți și specialiști

„La începutul anului școlar viitor, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit statisticilor, un elev din patru este victima fenomenului bullying.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.