EDUCATIE

Guvernul anunță extinderea programului ”Masa CALDĂ în școli”


Guvernul anunță extinderea programului ”Masa CALDĂ în școli”

E.Ş. | 2022-10-28 19:49

Guvernul a aprobat extinderea programului "Masa caldă în școli". Preșcolarii și elevii vor primi un fel de mâncare caldă sau un pachet alimentar în valoare de 15 lei. Inițiativa dorește să îi încurajeze pe părinți să îi trimită pe copii la școală. Autoritățile urmăresc prin această măsură scăderea abandonului școlar. 450 de școli sunt înscrise în program.

„Astăzi a fost făcut un nou pas pentru combaterea abandonului școlar prin adoptarea Ordonanței de urgență pentru creșterea numărului de unități de învățământ preuniversitar, dar și evident a numărului de elevi, care vor beneficia de programul masa caldă. Astfel, a crescut numărul de unități de învățământ care beneficiază de program: de la 350 la 450. Automat crește cu 38.000 numărul de elevi care vor se vor beneficia zilnic de masă caldă.

Pe perioada desfășurării cursurilor elevilor li se acordă zilnic acest suport alimentar, constând într-o masă caldă, fie într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 RON pe beneficiar inclusiv TVA.

Finanțarea acestui program se alocă unităților administrative locale din sumele defalcate disponibile la nivelul autorităților locale.

Anul anul acesta suma este de 147 mii RON, iar în anul 2023 suma de 226 milioane RON.

Pașii următori pe care îi vom face pentru ca elevii să beneficieze concret de acest sprijin alimentar detente pe circuitul de avizare interministeriale se află deja proiectul de hotărâre de guvern pentru repartizarea pe județ a sumei. În cel mai scurt timp, după publicarea în monitorul Oficial a prezentei ordonanțe de urgență adoptate astăzi, vom emite ordinul de ministru pentru stabilirea celor încă 150 de unități de învățământ preuniversitar care vor fi beneficiare ale programului”, a informat, la finalul ședinței de guvern, ministrul Educației Ligia Deca.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.