EDUCATIE

Iată DOCUMENTUL destinat părinților pentru a se afla intenția de vaccinare


Iată DOCUMENTUL destinat părinților pentru a se afla intenția de vaccinare

E.Ş. | 2021-09-23 20:08

Ministerul Educației anunță că începe efectuarea unui sondaj în rândul părinților, pentru a afla care este intenția acestora în privința vaccinării elevilor minori împotriva Covid-19.

Potrivit unui comunicat, chestionarul de sondare va fi ”diseminat” în unitățile de învățământ începând de vineri, 24 septembrie 2021, prin intermediul inspectoratelor școlare județene.

Ministerul Educaței precizează faptul că acest chestionar ”nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare” și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului!

”Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică” - mai precizează Ministerul Educației.

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.

Peste 3.300 de elevi și 1.190 de angajați din învățământ s-au infectat cu Covid după primele 10 zile de școală. Oficialii spun că este vorba despre infectări care au avut loc în ultimele zile de vacanță.


Documente:


Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.