EDUCATIE

Încep EVALUĂRILE pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a


Încep EVALUĂRILE pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

E.Ş. | 2023-05-08 21:43

Elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se pregătesc pentru probele de la Evaluările Naționale. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, elevii de clasa a II-a vor susține proba scrisă la Limba și literatura Română, dar și la limba maternă, în cazul elevilor care învață în unda dintre limbile minorităților naționale. Aceste examene fac parte din cadrul evaluării naționale.

Miercuri va avea loc proba de citit la Limba română și pentru limba maternă, în timp ce joi va avea loc proba de Matematică.

În data de 12 mai va avea loc proba de Limba română, scris și citit, pentru minoritățile naționale.

Și elevii clasei a IV-a se pregătesc pentru examene, dat fiind că în data de 16 mai vor susține proba de Limba română, pe 17 mai proba de Matematică, iar elevii din partea minorităților naționale vor mai avea o etapă în plus, în data de 18 mai, respectiv proba pentru Limba maternă.

Pe de altă parte, elevii de clasa a VI-a vor susține prima evaluare în data de 24 mai, pentru Limbă și comunicare, iar pe 25 mai proba de Matematică și Științe ale naturii.

Notele obținute de elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a la Evaluările Naționale nu se vor trece în catalog și nu vor fi anunțate public. Acestea vor fi doar comunicate părinților. Notele îi vor ajuta pe învățători și profesori să aibă o imagine mai clară asupra nivelului elevilor și să identifice anumite probleme pe care aceștia le-ar putea avea.

Lucrările de la Evaluarea Națională vor fi evaluate de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învățătorul/profesorul pentru învățământul primar de la clasă. Corectarea testelor se realizează în termen de maxim 7 zile de la susținerea lor.

Ulterior corectării, fiecare părinte/ reprezentant legal este invitat la scoală să ia la cunoștință rezultatele, în mod individual și privat. Învățătorul clasei arată testul, explică acordarea codurilor în funcție de greșelile avute și întocmește un proces verbal semnat de către părinte.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.