EDUCATIE

INCIDENTE la Evaluarea Națională. Câți elevi au participat la proba de Limba Română


INCIDENTE la Evaluarea Națională. Câți elevi au participat la proba de Limba Română

E.Ş. | 2021-06-22 17:28

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, marți, că 123.563 de elevi s-au prezentat la prima probă a Evaluării Naționale din cei 131.177 înscriși - procentul fiind de 94,2%. Acesta a mai precizat că au fost trei situații în care subiectele au fost publicate înainte de termenul prevăzut de regulament. Organele de cercetare penală au fost deja sesizate în aceste cazuri. Azi s-a desfășurat proba de Limba și literatura română în cadrul examenului de Evaluare Națională.

„Până acum la Evaluarea Națională am înregistrat prezența a 123.563 de elevi din 131.177 înscriși. E vorba de 94,2%, un procent mai mare decât cel al elevilor prezenți anul trecut - 93,1%. Practic, 7.616 elevi înscriși la Evaluarea Națională nu s-au prezentat.

La nivel național, cu unele excepții nu au fost incidente majore. Am înregistrat incidente în 3 școli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor. Ministerul Educației a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la nerespectarea regulilor în toate cele 3 situații. E vorba de subiecte care au fost făcute publice înainte de termenul precizat în reglementări”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.