EDUCATIE

Ministerul Educației: Linie telefonică pentru elevi și părinți


Ministerul Educației: Linie telefonică pentru elevi și părinți

E.Ş. | 2020-11-09 17:43

Fiecare inspectorat școlar va pune la dispoziție, de luni până vineri, o linie telefonică de consiliere destinată elevilor și părinților, potrivit Ministerului Educației. Reamintim că de luni toate școlile din România au intrat în scenariul online, în contextul pandemiei de COVID-19.

Conform Ministerului Educației, Monica Anisie a avut luni o videoconferință cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE), pentru a le prezenta măsurile adoptate pentru această perioadă de suspendare a cursurilor care presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor.

Ministerul Educației susține că inspectoratele școlare vor elabora "un plan local de intervenție pentru fiecare unitate de învățământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toți copiii să aibă acces la educație".

Fiecare inspectorat va pune la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00, o linie telefonică de consiliere, destinată elevilor și părinților. "Aceștia vor fi sprijiniți de specialiști pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere", spune MEC.

Numerele de telefon ar urma să fie afișate pe site-urile inspectoratelor școlare și pe paginile web ale Ministerului Educației și Cercetării: www.edu.ro și educatiacontinua.edu.ro.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.