EDUCATIE

Ministrul Educației anunță scenariile din perioada următoare: ”Vom ajunge la 6 la mie în octombrie”


Ministrul Educației anunță scenariile din perioada următoare: ”Vom ajunge la 6 la mie în octombrie”

E.Ş. | 2021-09-20 20:27

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a reiterat că va face tot posibilul pentru menținerea școlilor deschise cu prezență fizică. Oficialul a explicat că pragul de 6 la mie ar putea fi atins în Capitală în a doua jumătate a lunii octombrie dacă se păstrează actualul ritm de creștere a incidenței.

Întrebat ce crede că se va întâmpla în perioada următoare cu școlile, având în vedere modul în care evoluează pandemia, ministrul Educației a răspuns: „Din păcate, acest lucru era cunoscut, era cunoscut și faptul că această tulpină este mai contagioasă, era cunoscut și faptul că această tulpină afectează și elevii. Din păcate, nu am reușit să înțelegem cu toții importanța vaccinării și în general importanța respectării tuturor măsurilor de protecție sanitară, drept urmare trendul ascendent, spre exemplu, în București, care în luna august a crescut șase ori din perspectiva ratei de infectare, de la 0,13 la 0,78 la mie, a atins astăzi valoarea de 2,57 la mie, ieri a fost 2,44 la mie, alaltăieri a fost 2,33 la mie – dacă se păstrează viteza de creștere în București, spre exemplu, strict matematic vorbind, în a doua jumătate a lunii octombrie vom ajunge la nivelul de 6 la mie, nivel de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online”.

„Din fericire, previziunile specialiștilor spun că și în această situație de nedorit în care se va atinge pragul de 6 la mie depășirea acestuia va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică pentru a nu continua pierderile pe care le-am avut”, a adăugat Sorin Cîmpeanu pentru .

Ministrul Educației a subliniat că este „foarte rău” dacă nu există continuitate în desfășurarea activității cu prezență fizică.

„Este foarte rău! De aceea am declarat că voi face tot posibilul pentru menținerea școlilor deschise cu prezență fizică, de aceea am avut o intervenție atât de vehementă în cazul de la Afumați”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.