EDUCATIE

Ministrul Educației aruncă BOMBA: ”Vom avea o problemă cu plata salariilor”


Ministrul Educației aruncă BOMBA: ”Vom avea o problemă cu plata salariilor”

E.Ş. | 2021-10-26 23:09

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că ministerul pe care îl conduce are o execuţie bugetară "atât de bună" încât, în luna decembrie, dacă Guvernul nu va face o rectificare, va exista "o problemă cu plata salariilor" angajaţilor din sistem. El susţine, în acest context, că pentru a plăti salariile, "îţi trebuie rectificare bugetară pe care o face doar un guvern stabil".

"Ca minister, avem execuţie de 50% pe primul semestru, deci am fost exact în grafic, cât am planificat, şi, din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună încât, în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un guvern stabil”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, în emisiunea moderată de Florin Călinescu la Prima Tv.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că anul acesta sistemul de educaţie a primit "cea mai mare finanţare din ultimii 30 de ani”, el precizând că este vorba despre "valoarea relativă”, şi nu ca procent din PIB.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.