EDUCATIE

Ministrul Educației dă asigurări: ”În momentul de față există TESTE în școli”


Ministrul Educației dă asigurări: ”În momentul de față există TESTE în școli”

E.Ş. | 2021-10-03 17:35

Sorin Cîmpeanu anunță că a fost suplimentat numărul de teste coronavirus și urmează să fie aprobate și achiziționate noi teste coronavirus de salivă, teste ce pot fi făcute și de personal fără studii medicale.

"În primul rând, școală e privită că o activitate esențială. S-a abilitat Ministerul Sănătății pentru a identifica acele teste covid și să comunice acest lucru către ONAC. 

Școală e o activitate esențială, sunt foarte multe locații în care activitățile se desfășoară. Școală trebuie să se închidă ultima, nu sunt responsabili copiii pentru părinții și bunicii care nu se vaccineaza. 

Am discutat cu ministrul Sănătății, au ajuns teste antigen pentru suplimentarea stocurilor din școlile din România. În momentul de față există teste în școli.

Testele antigen rapide necesită acordul părinților. Testele pe baza de salivă pot fi chiar autoadministrabile sau administrate de către persoane fără competențe medicale. 

Am căutat să clarificăm regulile în așa fel încât să nu mai existe interpretări. La o infectare într-o clasa, se suspendă cursurile în acea clasa. La detectarea de cazuri care necesită închiderea a mai mult de jumătate din clase, automat se suspendă activitatea întregii școli", a declarat Sorin Cîmpeanu la .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.