EDUCATIE

Ministrul Educației, mesaj pentru profesori: ”Ne vom LUPTA pentru o salarizare decentă”


Ministrul Educației, mesaj pentru profesori: ”Ne vom LUPTA pentru o salarizare decentă”

E.Ş. | 2023-05-19 21:21

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că ministerul susține ”o salarizare decentă și motivantă pentru cadrele didactice”, însă consideră că ”dialogul este soluția în această chestiune.”

”Nu cred că trebuie pusă în pericol în niciun fel structura anului școlar. Ne vom lupta pentru o salarizare decentă și pentru ca anul școlar să se desfășoare în condiții optime și să se finalizeze așa cum e structura prevăzută”, a adăugat ministrul.

În ceea ce privește eventuala majorare a salariilor cadrelor didactice, ministrul a spus că este ”o decizie pe care Coaliția de guvernare trebuie să o ia, după un dialog cu reprezentanții federațiilor sindicale. 

Înțeleg că au fost deja discuții vizavi de posiible întâlniri în zilele următoare, noi suntem la dispoziția Guvernului pentru a oferi toate detaliile care țin de finanțare, impact, bugetar.”

Întrebată cât ar trebui să câștige un profesor din România pentru a putea fi motivat, ministrul Educației a răspuns că în grila transmisă către Ministerul Muncii s-a pornit de la principiul că întreaga grilă din învățământ pleacă de la nivelul salariului mediu pe economie.

”Asta înseamnă per ansamblu o creștere medie de 60% pentru cadrele didactice, cu o reașezare a anumitor poziții. De exemplu, directorii de școală să aibă un salariu motivant, corespunzător cu responsabilitățile pe care care și le asumă.”, a spus Ligia Deca.

Sursa:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.