EDUCATIE

Ministrul Educației, precizări privind testele de salivă, livrate la pachet: ”Este, într-adevăr, o problemă!”


Ministrul Educației, precizări privind testele de salivă, livrate la pachet: ”Este, într-adevăr, o problemă!”

E.Ş. | 2021-11-27 15:18

Teste de saliva fără instrucțiuni și fără prospect. Asta a ajuns în școlile din România. Dezvăluirea a fost făcut de la un senator USR, care a publicat pe Facebook imagini cu testele de saliva pentru elevi. Ministrul Educației a reacționat la informațiile apărute.

Mai multe școli din România au primit teste de salivă pentru depistarea COVID-19 la elevi fără instrucțiuni de utilizare. Mai mult, în şcoli au ajuns pungi cu câte 50 de bucăţi din fiecare element al testului.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru , că „absenta ambalajului individual al testelor este intr-adevăr o problema, alături de multe altele”.

Cîmpeanu a precizat că „cerintele de performanta și de reglementare au fost elaborate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM)”, iar licitația a fost organizata de Oficiul National de Achizitii Centralizate (ONAC).

„Contractele au fost semnate de Inspectoratul General pt Situații de Urgenta (IGSU), iar receptia a fost făcută conform contractului semnat. Inspectoratele Scolare Județene au primit ce s-a achizițonat”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.