EDUCATIE

Ministrul Educației promite începerea PLĂȚII orelor remediale pentru cadrele didactice


Ministrul Educației promite începerea PLĂȚII orelor remediale pentru cadrele didactice

E.Ş. | 2021-06-14 16:00

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, luni, că plăţile pentru orele remediale vor începe în judeţele care au raportat corect și au putut să fie verificate.

"Astăzi vor începe plăţile pentru orele remediale în judeţele care au raportat corect şi au putut fi verificate, documentaţia fiind completă. Ministerul Educaţiei a virat sumele aferente plăţii orelor remediale pentru toate judeţele încă de acum 3 săptămâni către UMPFE (Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană)", a precizat Sorin Cîmpeanu, potrivit 

Cauzele întârzierii sunt legate de "neconcordanţele constatate" între datele comunicate de şcoli şi cele raportate de inspectoratele şcolare.

Primele ore remediale au început în luna martie. Ministrul spune că își asumă aceste întârzieri și promite că orele vor fi plătite integral.  

"Pot să spun că sunt extrem de supărat că nu s-a întâmplat până acum. Primele ore remediale au fost prestate în luna martie, iar acum suntem aproape de jumătatea lunii iunie. (...) Blocajul este în incoerenţa raportării, este în diferenţa între momentul aprobării proiectului şi momentul iniţierii primelor ore remediale. (...) Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite şi, dincolo de explicaţiile care există, aceste întârzieri le asum în calitate de ministru şi îmi cer scuze colegilor profesori care au înregistrat întârzieri în plata drepturilor salariale aferente acestor ore de recuperare", a mai spus ministrul Educației.

Plata pentru orele remediale este de 100 de lei/oră, Sorin Cîmpeanu precizând că este ”cel mai mare tarif orar din sistemul de învăţământ preuniversitar”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.