EDUCATIE

Ministrul Educației propune ore de RECUPERARE și pentru anul școlar următor


Ministrul Educației propune ore de RECUPERARE și pentru anul școlar următor

E.Ş. | 2021-04-11 21:27

Ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat că programul de ore remediale este în curs de desfășurare pe semestrul curent, iar Ministerul Educației va propune săptămâna viitoare ca aceste ore de recuperare „să aibă loc și pe întreg parcursul anului viitor, pentru că pierderile generale sunt mari și foarte mari”.

Întrebat care este situația în acest moment în ceea ce privește recuperarea materiei pierdute, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat: „Programul de ore remediale, programul prin care elevii, circa 250.000 de elevi deja înscriși, derulează ore de pregătire remedială, de recuperare, este în curs. Se derulează pe acest semestru, pe semestrul curent, și vom face propunerea săptămâna viitoare ca acest program de ore remediale să aibă loc și pe întreg parcursul anului viitor, pentru că pierderile generate de pandemie sunt mari și foarte mari. Mai mult decât atât, printr-un ordin de ministru, am făcut posibilă derularea acestor ore remediale chiar și pe perioada vacanței de primăvară, având în vedere faptul că orele remediale se organizează cu grupe mici, de 10-12 elevi, deci n-ar fi probleme majore din perspectiva protecției sanitare, riscul de distanțare și alte asemenea”.

În aceeași intervenție, demnitarul a vorbit și despre o eventuală revenire la o structură a anului școlar pe trimestre.

„Al doilea subiect care a fost adus în discuție tot de către opinia publică, revenirea la trimestre, face obiectul unor consultări care obligatoriu trebuie să fie inițiate de către Ministerul Educației din timp, deci nici vorbă de structură pe trimestre din toamna lui 2021. Așa cum foarte corect ați precizat, acest lucru ar putea rezulta în urma consultărilor, dacă se va dovedi a fi în interesul elevilor, cel mai devreme din toamna anului 2022”, a explicat Sorin Cîmpeanu pentru .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.