EDUCATIE

Monica Anisie liniștește părinții și elevii: ”PERICOLUL este dincolo de poarta școlii”


Monica Anisie liniștește părinții și elevii: ”PERICOLUL este dincolo de poarta școlii”

E.Ş. | 2020-10-28 23:53

Chiar dacă 3.300 de unități de învățământ sunt închise în toată țara, ministrul Educației, Monica Anisie e convinsă că școlile au luat toate măsurile de precauție și nu spațiul respectiv îi pune în pericol pe elevi.

”La momentul acesta, astăzi, avem aproape 3.300 de unități de învățământ care sunt în scenariul roșu. Avem 9.300 de unități de învățământ care funcționează în scenariul verde, adică elevii merg fizic la școală, și 4.500 de unități de învățământ în scenariul galben, adică cel hibrid” a anunțat ministrul Educației la

Monica Anisie a subliniat că nu există o legătură semnificativă între deschiderea școlilor și creșterea numărului de infectări, ci mai degraă „pericolul este dincolo de poarta școlii”.

„Nu există și vreau să vă spun că în spațiul școlii nu există pericolul infectării. S-au luat toate măsurile de siguranță. Există dezinfectanți, există acea distanță fizică între elevi, se poartă mască, profesorii sunt foarte atenți cu respectarea acestor reguli, deci nu școala este cea care influențează în vreun fel creșterea numărului de îmbolnăviri. Nu în spațiul școlii se îmbolnăvesc copiii, ci pericolul este dincolo de poarta școlii. De aceea, întotdeauna am făcut apel la populație să respecte regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Este important ca nu numai în clasă copilul să poarte mască, să respecte toate regulile, să stea la distanță față de colegi, ci și atunci când părăsește școala”, a afirmat demnitarul.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.