EDUCATIE

Noul ministru al Educației e fericit nevoie mare


Noul ministru al Educației e fericit nevoie mare

PUTEREA24 | 2022-11-17 13:16

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat cu satisfacție joi că în urma rectificării bugetare aprobate astăzi de Guvern, bugetul pentru învăţământ creşte cu 554,35 milioane de lei.

”Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2022. În urma acestei decizii, bugetul alocat învăţământului creşte, în total, cu suma de 554,35 milioane de lei (320 milioane de lei - buget pentru învăţământ gestionat de Ministerul Educaţiei, iar 234,35 milioane de lei - sume defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale)”, a scris, joi, pe Facebook, Ligia Deca.

Suplimentarea cu 320 milioane de lei de la bugetul de stat pentru Ministerul Educaţiei vizează asigurarea salariilor pentru personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

”Sumele defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale vor fi utilizate pentru plata burselor şcolare în acest an calendaristic (200,03 milioane de lei), respectiv pentru finanţarea învăţământului particular şi confesional acreditat, conform legii (34,32 milioane de lei)”, a explicat Deca.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.