EDUCATIE

Până când vor învăța elevii ONLINE. Anunțul premierului


Până când vor învăța elevii ONLINE. Anunțul premierului

E.Ş. | 2020-11-18 23:19

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seară că școlile vor continua să funcționeze în sistem online până în momentul în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus va scădea semnificativ.

”Până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învățământul se desfășoară online. Am fost criticați grav, prima oară că am deschis școlile în data de 14 septembrie, și după aia că am suspendat cursurile în clasă și am stabilit că se fac online. Mai mult, ne-a fost dat exemplul țărilor care au păstrat școlile deschise. Aproape toate școlile care păstraseră învățământul în clasă, între timp au suspendat cursurile. În Franța au fost proteste pentru a se organiza învățământul online”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

Premierul a explicat că măsura închiderii școlilor a fost luată pentru a reduce aglomerația și pentru a-i proteja pe părinți, bunici, precum și pe cadrele didactice de posibile infectări. Asta pentru că deși copiii nu sunt predispuși să dezvolte forme grave ale COVID-19, ei pot duce virusul în familie. 

”Sunt măsuri care au fost luate pentru că populația de vârstă școlară, liceenii, cei care sunt în clasele primare, în învățământul gimnazial nu dezvoltă forme severe și de regulă sunt asimptomatici. Problema pe care o generează funcționarea școlilor nu trebuie privită strict din perspectiva riscului din școală. În școală, riscul de transmitere a virusului este mai mic decât în alte ocazii. Problema este că funcționarea școlilor presupune creșterea aglomerației, grupuri de părinți, de bunici care își duc copii la școală, care interacționează între ei. De asemenea, sunt o serie de alte activități legate de mersul la școală care cresc riscul de transmitere. Și pentru a-i proteja pe copii, și pentru a-i proteja pe profesori, pe învățători, și pentru a-i proteja pe prăinți și pe bunici, este mai bine să fie suspendate cursurile”, a mai spus prim-ministrul. 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.