EDUCATIE

Peste 17.000 de elevi vor învăța online de săptămâna viitoare


Peste 17.000 de elevi vor învăța online de săptămâna viitoare

E.Ş. | 2021-09-24 16:53

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a anunţat că de săptămâna viitoare peste 17.000 de elevi din 128 de unităţi de învăţământ vor învăţa în sistem online, iar decizia a fost luată după ce în localităţile în care sunt şcolile respective incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 6 la mia de locuitori.

“Vineri este ziua în care la nivelul fiecărui judeţ, la nivelul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, se decid scenariile de funcţionare pentru săptămâna următoare. În urma datelor primite, avem un număr de 54 de localităţi cu rata de incidenţă peste 6, iar din analizele noastre rapide din ultimele două ore asta înseamnă 128 de unităţi de învăţământ şi 17.106 elevi care vor învăţa în sistem online pentru întreaga durată a săptămânii viitoare, cu excepţia situaţiei în care într-una din localităţi s-ar institui starea de carantină, acolo decizia se ia de îndată. Altfel, indiferent de rata de incidenţă din cursul săptămânii viitoare,  aceste unităţi şcolare vor funcţiona în sistem online”, a declarat Sorin Ion, vineri, într-o conferinţă de presă.

Celor 17.000 de copii li se adaugă cei care pe parcursul săptămânii trecute au intrat în sistem online ca urmare a cazurilor confirmate.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.