EDUCATIE

Petiție către Ministerul Educației: Părinții cer cursuri de PRIM AJUTOR în școli!


Petiție către Ministerul Educației: Părinții cer cursuri de PRIM AJUTOR în școli!

E.Ş. | 2023-05-12 19:15

Părinții vor cursuri de prim ajutor în școli! În așa fel încât, pe lângă teoreme și gramatică, copiiii lor să învețe cea mai importantă lecție: cum pot salva o viață. O petiție adresată ministrului Educației a strâns peste 35.000 de semnături.

Petiția „Cursuri de prim ajutor în școli, urgent” a fost lansată pe platforma Declic, imediat după anunțul morții Teodorei. Fata de 14 ani s-a înecat cu un jeleu, la școală, dar nimeni nu a știut să îi acorde primul ajutor corect.

Cu ajutorul unor astfel de cursuri – o normalitate de altfel în alte țări – elevii ar deveni cetățeni capabili să salveze vieți, spun inițiatorii petiției. Fiecare secundă este importantă în lupta pentru supraviețuire.

În cazul stopului cardiac, șansele de viață ale victimei cresc cu până la 70 la sută dacă manevrele de resuscitare și defibrilare sunt făcute în primele cinci minute. Subiectul cursurilor de prim ajutor în școli este discutat și pe grupurile de părinți de pe Facebook. Oamenii nu doar că își doresc astfel de lecții, dar au și alte propuneri. În așa fel încât să se poată interveni rapid dacă un elev pățește ceva la școală.

Probleme sunt și în cazul asistenței medicale din unitățile de învățământ. Potrivit Programului Național România în siguranță, în fiecare an, 70.000 de oameni mor pentru că nu primesc primul ajutor.

Sursa:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.