EDUCATIE

Profesoară condamnată la ÎNCHISOARE după ce a bătut un elev


Profesoară condamnată la ÎNCHISOARE după ce a bătut un elev

PUTEREA24 | 2023-04-20 17:25

O profesoară a fost condamnată la nouă luni de închisoare după ce a bătut un elev. Chiar dacă sentința este una definitivă, judecătorii au decis amânarea executării pedepsei și au stabilit un termen de supraveghere de doi ani, ea având deocamdată cazierul curat. Femeia va executa pedeapsa doar dacă va comite alte fapte penale, însă chiar și așa, ea trebuie să îi achite elevului pe care l-a agresat daune morale în valoare de 200 de euro.

Profesoara de la Liceul Tehnologic din Lugoj agresat pe un elev de clasa a V-a în urmă cu trei ani. Incidentul a avut loc după ce elevul ar amenințat-o și înjurat-o pe profesoară în timpul unei ore de sport. În urma loviturilor aplicate de cadrul didactic, elevul a avut nevoie de două-trei zile de îngrijiri medicale, potrivit romaniatv.net.

„Gravitatea faptei rezultă din faptul că inculpata era cadru didactic la dată comiterii faptei, având în supraveghere o clasa de elevi minori (clasa a V-a), cu ocazia desfășurării orei de educație fizică.

Chiar dacă copilul era neastâmpărat sau i s-au adresat cu injurii, aceasta nu ar fi trebuit să aibă un comportament violent, constând în lovirea persoanei vătămate cu mâinile și cu o pompă de umflat mingi în zona gâtului, ținând cont de diferența de vârstă dintre inculpata și persoană vătămată, de putere între persoanele implicate, precum și de ascendentul pe care îl avea inculpata asupra minorului, fiind profesoară acestuia de educație fizică și sport.

Totodată, Curtea reține că pe lângă vătămările și leziunile fizice, persoană vătămată minoră a suferit vătămări de natură psihică, emoțională, în condițiile în care a fost agresată fizic în public, în fața tuturor colegilor de clasă, încercând un sentiment de umilință și rușine”, au precizat magistrații, în motivarea condamnării.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.