EDUCATIE

Proiect în Parlament: Elevii şi studenţii ar putea fi TESTAȚI antidrog


Proiect în Parlament: Elevii şi studenţii ar putea fi TESTAȚI antidrog

E.Ş. | 2022-09-13 22:56

Proiect controversat al unui deputat PSD. Elevii şi studenţii ar putea fi testaţi pentru droguri la şcoală sau facultate! Iar cei care refuză acest lucru riscă până la cinci ani de închisoare.

Controale-fulger în şcoli, licee şi facultăţi şi pedepse extrem de dure pentru cei care refuză să fie testaţi. Aşa vrea un deputat să combată traficul de stupefiante în rândul tinerilor. 

Conform proiectului de lege, cei care refuză testarea în timpul controalelor ar putea risca pedepse cu închisoarea între 1 şi 5 ani. Aceeaşi pedeapsă o riscă şi responsabilii care nu pun în aplicare măsurile necesare pentru a combate traficul de droguri.

Proiectul de lege ajuns în posesia jurnaliştilor nu face în niciun fel distincţia între minori şi majori în ceea ce priveşte pedepsele. În plus, nu apare nicăieri necesitatea acordului părinţilor pentru această testare.

Proiectul nu prevede niciun fel de pedeapsă pentru cei care ies pozitivi la testele antidrog. În schimb, după adoptarea legii, Guvernul ar urma să stabilească exact atât ce se va întâmpla cu aceştia cât şi cum se vor desfăşura controalele. 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.