EDUCATIE

România a obținut șase MEDALII și locul I pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică


România a obținut șase MEDALII și locul I pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică

PUTEREA24 | 2022-05-09 14:28

Lotul olimpic de matematică al României a cucerit 6 medalii și primul loc pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică (BMO) pentru seniori care s-a desfăşurat în perioada 4-9 mai, la Agros, în Cipru.

Medaliaţii cu aur sunt Andrei Moldovan (clasa a XI-a) şi David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medaliile de argint au fost adjudecate de Diana Ţolu (clasa a XII-a) şi Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, respectiv Andrei-Giovani Chiriţă (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de bronz.

În clasamentul ţărilor participante, performanţele individuale cumulate au plasat România pe locul I (cu un total de 168 de puncte din 240 posibile).

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti (lider de echipă) şi lect. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara (lider adjunct).

La ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice pentru seniori (competiţie de nivel regional), prima în format fizic după anul 2019, au participat echipe din 15 state: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (state membre cu statut permanent) şi Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan şi Marea Britanie (invitate).



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.