EDUCATIE

Școlile din București, pe "roșu"? ANUNȚUL lui Ludovic Orban despre CARANTINAREA Bucureștiului


Școlile din București, pe "roșu"? ANUNȚUL lui Ludovic Orban despre CARANTINAREA Bucureștiului

PUTEREA24 | 2020-10-10 18:35

Premierul Ludovic Orban a reconfirmat, sâmbătă, după o vizită la Direcția de Sănătate Publică din București, că dacă incidența depășește 3 cazuri la mie, școlile trec în scenariul roșu iar unele zone vor putea fi plasate în carantină.

"Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici. Avem convingerea că oamenii înțeleg și se vor păzi (...) Este reglementat. La indicele de peste 3 la mie este prevăzut ce înseamnă trecerea la scenariu roșu, și anume învățământ online”, a precizat premierul.

Potrivit lui Orban, petrecerile de după victoria în alegeri au contribuit la creșterea numărului de infectări.

”Gândiți-vă că în fiecare localitate echipa care a câștigat a sărbătorit. Au fost zece, douăzeci, o sută de persoane. Azi a ajuns la maturitate manifestarea simptomelor bolii”, a argumentat premierul.

După ce a fost, sâmbătă, în vizită la DSP București, premierul Ludovic Orban a vorbit și de o posibilă carantinare a Bucureștiului.

"Obiectivul este să nu ajungem în situația de a carantina Bucureștiul. Dacă cetățenii respectă regulile, nu vom ajunge în situația asta.

Cum ne vom apropia la un procent de 80 de sută la ATI, deja se pun aplicare soluțiile pentru creșterea capacității.

Deocamdată nu avem nevoie de ajutor de la alte state, dar sunt convins că dacă vom apela, vom primi sprijin", a spus Ludovic Orban.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.