EDUCATIE

Ce se întâmplă cu ȘCOLILE dacă se declară EPIDEMIE de GRIPĂ? Elevii trebuie să revină luni la cursuri dupa vacanță


Ce se întâmplă cu ȘCOLILE dacă se declară EPIDEMIE de GRIPĂ? Elevii trebuie să revină luni la cursuri dupa vacanță

PUTEREA24 | 2023-01-04 18:14

Autorităţile se aşteaptă ca numărul cazurilor de gripă să crească în continuare, astfel că se va declara epidemie de gripă, caz în care, majoritatea părinților își pun firește întrebarea, se închid sau nu școlile? De luni se redeschid şcolile, elevii revind la cursuri după două săptămâni de vacanță. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că nu crede că o să fie nevoie de măsuri care să ducă la închiderea unităților școlare.

„Copiii să nu se întoarcă în colectivitate decât după ce simptomele dispar. Cel mai important e să fii izolat şi să nu transmiți mai departe infecția respiratory. Măsurile vor fi de informare a inspectoratelor școlare în legătură cu ceea ce trebuie făcut în organizarea unităților de invatamant, inclusiv trimiterea acasă a copiilor care sunt răciți, dacă părinții i-au adus la școală, în ciuda faptului că au simptome”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății la Digi24.

Deocamdată o discuţie între reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cel al Sănătăţii legată de redeschiderea şcolilor şi revenirea elevilor la cursuri în contextul înmulţirii cazurilor de gripă nu a avut loc, dar purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Corina Preda, a precizat pentru Romaniatv.net că „dacă situația escaladează și se înmulțesc cazurile de gripă, Ministerul Educaţiei poate cere informare de la MS și recomandări”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.