EDUCATIE

Se SCHIMBĂ modul în care se acordă BURSELE pentru elevi. Anunțul ministrului Educației


Se SCHIMBĂ modul în care se acordă BURSELE pentru elevi. Anunțul ministrului Educației

E.Ş. | 2022-08-25 22:23

Mecanismul de acordare a burselor pentru elevi de către școli se modifică: fiecare școală va primi banii, 1.000 de lei per elev la gimnaziu, și va decide cui și în funcție de ce criterii acordă acele sume.

”Important e ca selecția acestor școli să se facă așa încât să beneficieze acei elevi care au cea mai mare nevoie. În această listă nu se va mai regăsi colegiul național din centrul unui municipiu, pentru că în mod evident chiar dacă nu excludem ideea nevoii în acele școli, e de natura evidenței că nevoia e mult mai mare în alte școli.

Vom da o nouă ordonanță de urgență prin care se crește numărul de școli în așa fel încât elevii să beneficieze de această masă în școală. Vom extinde la peste 300 de școli, vedem câte. Este vorba de o creștere semnificativă, de 15 RON pe zi pentru hrană. Vreau să vă spun că până acum banii alocați nu erau de natură să acopere costurile, mai ales în contextul evoluției prețurilor din ultima perioadă” a anunțat ministrul Educației.

Potrivit lui Cîmpeanu, este prevăzută în acest sens o sumă de 1,432 miliarde lei.

"O altă preocupare a ministerului este acea a îmbunătăţirii şi promovării ordinului de ministru care precizează condiţiile de acordare a burselor. Reamintesc faptul că anul acesta am început cu un buget pentru bursele elevilor de 1.032.000.000 lei, la rectificarea bugetară am solicitat şi s-a primit o sumă de 300 de milioane lei, peste un miliard 32 de milioane pentru bursele elevilor. Este nevoie de revizuirea ordinului de ministru, astfel încât bursele elevilor să ajungă într-adevăr la acei elevi care au nevoie de perspectivă socială sau la acei elevi care fac cu adevărat performanţa şcolară", a afirmat Cîmpeanu, la o conferinţă de presă.

El a precizat că suma totală de 1,432 miliarde de lei, la care s-a ajuns, este totuşi mult mai mare faţă de anii trecuţi.

"Suma de 1,432 miliarde de lei, chiar dacă ea poate fi mică în raport cu cele 2,7 miliarde pe care le-am prevăzut pentru anul viitor, ea este totuşi mult mai mare decât cele 645 milioane lei din anul 2021 sau decât cele 270 milioane lei din anul 2020", a adăugat ministrul.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.