EDUCATIE

Sorin Cîmpeanu își cere SCUZE pentru lipsa testelor din școli


Sorin Cîmpeanu își cere SCUZE pentru lipsa testelor din școli

E.Ş. | 2022-01-10 22:39

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a ținut să ceară scuze, în numele autorităților competente, pentru faptul că în școli nu au mai fost distribuite teste pentru depistarea infecției cu coronavirus. Cîmpeanu a susținut că testele trebuie să ajungă cât mai rapid în unitățile de învățământ. Până atunci, însă, au fost distribuite peste un milion de măști.

„În primul rând, am constatat o familiarizare a părinților cu testele. Dacă în primele două săptămâni din 13 milioane de teste au fost confirmate PCR doar 111, săptămâna trecută, din 1,5 milioane de teste administrate, au fost 136 confirmate PCR.

Din păcate, tocmai când părinții au începtu să se obișnuiască cu aceste teste…

Mi-am cerut azi public scuze, în numele celorlalte autorități care nu au reușit să finalizeze achiziția. Am înțeles argumentele corect prezentate.

Fiind parte a Guvernului, am cosniderat necesar să-mi cer scuze, apreciind totodată responsabilitatea celor care, neavând teste puse la dispoziție de stat, în interesul stării de sănătate a copiilor și a comunităților, vor face teste până vom reuși să aprovizionăm școlile cu teste, că va trebui să reușim cât mai rapid.

Ieri și azi am distribuit un milion de măști în școli și am primit garanția că aprovizionarea cu măști în școli va fi asigurată ritmic”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.