EDUCATIE

Spectacol caritabil de Crăciun. Copiii unui liceu din București sprijină elevii dintr-un sat din Prahova să ajungă mai ușor la școală


Spectacol caritabil de Crăciun. Copiii unui liceu din București sprijină elevii dintr-un sat din Prahova să ajungă mai ușor la școală

E.Ş. | 2022-12-15 15:46

Copiii unui liceu din București sprijină elevii dintr-un sat din Prahova să ajungă mai ușor la școală. Elevii de la Liceul Româno-Finlandez din București organizează un spectacol caritabil de Crăciun, cu scopul strângerii de fonduri pentru a cumpăra un microbuz pentru copiii de la Școala Gimnazială din Drăgănești.

Școala Gimnazială din Drăgănești, jud. Prahova, are în jur de 550 de elevi înscriși. 350 dintre aceștia vin din satele vecine, iar drumul până la școală trece pentru toți copiii prin câmp, distanța pentru unii ajungând până la 8 km. Transportul pe care îl oferă statul pentru aceștia este insuficient, astfel că unii dintre copii pot aștepta în frig ore întregi să îi ducă cineva la școală, iar o parte dintre ei merg pe jos.

Impresionați de povestea elevilor din Drăgănești, copiii, părinții și profesorii de la Liceul Româno-Finlandez din București organizează un spectacol caritabil de Crăciun, cu scopul strângerii de fonduri pentru achiziționarea unui microbuz.

“De când am pornit proiectul LRF, ne-a energizat ideea de a fi parte din SOLUȚIE. Educația din România are probleme multe. Noi alegem să privim către ele cu lentila intervenției punctuale, acolo unde ne e cunoscută nevoia. De data aceasta, soluția e dată de 4 roți. Care să ajungă la 350 de copii. Mă gândesc că e un raport echitabil”, a declarant Alina Cristiana Dumitrache, director al Liceului Româno-Finlandez.

Spectacolul Caritabil de Crăciun are loc miercuri, 21 decembrie, ora 19:00, la sediulLiceului Româno-Finlandez, strada Răsăritului, nr.59, sector 6, București.

Elevii și profesorii pregătesc o seară magică, de poveste, cu scopul de a strânge banii necesari pentru achiziționarea microbuzului. Pe lângă momentele artistice, în cadrul evenimentului se va organiza o licitație, unde doritorii pot achiziționa obiecte și experiențe, iar toți banii strânși vor merge către cauza caritabilă.

Fiecare bilet cumpărat pentru acest spectacol reprezintă o donație pentru microbuzul ce va duce la școală copiii din Drăgănești.

Biletele pot fi achiziționate online, accesând linkul:

Donații se pot face în contul: 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.