EDUCATIE

Premierul vrea să țină școlile DESCHISE: ”Ne gândim la introducerea testelor cu salivă”


Premierul vrea să țină școlile DESCHISE: ”Ne gândim la introducerea testelor cu salivă”

E.Ş. | 2021-09-29 15:41

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că şcolile ar putea rămâne deschise şi după ce pragul de infectare depăşeşte 6 la mie, dar vor fi introduse teste cu salivă în şcoli. Autorităţile nu au stabilit încă exact cum vor fi acestea utilizate şi dacă testarea va fi obligatorie.

Premierul Forin Cîţu a fost întrebat, miercuri, până la ce prag şcolile rămân deschise şi a afirmat: ”A fost o întâlnire paralelă între MEN, MAI, DSU, INSP. E o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie instituţiile care nu e cazul să fie închise. Vrem să menţinem în continuare prezenţa fizică în şcoli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă”. 

Acesta a afirmat că, potrivit datelor deţinute de MInisterul Educaţiei, 99% dintre părinţi nu vor să testeze copiii, cu testele considerate invazive. 

”Ştim foarte bine că şcolile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut”, a maid eclarat premierul. 

Întrebat dacă testarea va fi periodică şi va fi obligatorie, premierul a afirmat: ”Să vedem varianta finală. Vrem să introducem acest test non-invaziv ca să fie mai simplu pentru toată lumea”. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori, o decizie în acest sens urmând să fie luată împreună cu specialiştii din domeniul sanitar până vineri.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.