EDUCATIE

Unde se pot TESTA elevii gratuit pentru a reveni la școală


Unde se pot TESTA elevii gratuit pentru a reveni la școală

E.Ş. | 2021-10-06 18:01

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că a semnat o completare la ordinul comun cu ministrul Sănătăţii prin care s-a reglementat modul în care elevii se pot testa pentru a reveni la şcoală, începând cu a opta zi după confirmarea unui caz de COVID.

Astfel, unde există cabinete medicale şcolare acestea sunt obligate să testeze elevii, iar unde nu există se poate solicita DSP trimiterea de echipe mobile. De asemenea, elevii care se vor testa oriunde altundeva vor putea reveni la cursuri cu prezenţa fizică.

"Tocmai ce am semnat completarea la ordinul comun Ministerul Educaţiei - Ministerul Sănătăţii, art. 6 alineatul 5, prin care am clarificat următoarele trei stituaţii", a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Sorin Cîmpeanu.

El a explicat că, pentru a da posibilitatea revenirii în şcoală a elevilor care doresc acest lucru, începând cu ziua a 8-a, după confirmarea unui caz de COVID, sunt posibile trei situaţii: dacă există cabinete medicale şcolare, acestea au obligaţia de a testa elevii; acolo unde nu există cabinete, se va solicita DSP, care va organiza echipe mobile de testare; elevii care s-au testat oriunde altundeva, se vor putea prezenta la cursuri.

"Este regretabil că printr-o adresă semnată de un funcţionar al Ministerului Sănătăţii s-au adus completări unui ordin comun de ministru", a adăugat Cîmpeanu.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.