EDUCATIE

Unii elevi din școlile PRIVATE ar putea primi burse de studiu sau sociale


Unii elevi din școlile PRIVATE ar putea primi burse de studiu sau sociale

E.Ş. | 2022-04-20 23:18

Alături de elevii din învățământul de stat, și o parte dintre cei ce învață în școlile private vor putea beneficia de burse de studiu sau burse de ajutor social, potrivit unui proiect de lege pus marți în dezbaterea deputaților. Mai exact, vor putea primi aceste burse și elevii care urmează, în mod gratuit, cursurile cu frecvență ale unor școli particulare.

Prin proiectul de lege de la Camera Deputaților, parlamentarii vor ca, pe lângă cei din școlile de stat, și o parte dintre elevii ce frecventează cursurile unor școli private să poată primi lunar burse de studiu și burse de ajutor social.

Este vorba, mai exact, de acordarea de burse de studiu și de ajutor social elevilor care urmează gratuit cursurile unei școli particulare.

Totuși, potrivit proiectului, bursele lunare de performanță și cele de merit se vor acorda, în continuare, doar elevilor din învățământul preuniversitar de stat.

Se dorește schimbarea regulilor privind acordarea de burse elevilor deoarece s-a constatat că, deși inițial la școlile particulare erau înscriși elevi ce proveneau din familii cu venituri peste medie, acum există mulți elevi ce au fost acceptați și urmează gratuit cursurile unei școli private (de exemplu, în urma obținerii unor rezultate bune la olimpiadele școlare), care nu pot beneficia de sumele acordate sub formă de bursă de studiu sau de ajutor social.

Tot legat de bursele acordate elevilor, în această lună au mai apărut două proiecte ce vizează schimbarea regulilor de acordare a acestora. Mai exact, potrivit proiectelor ce se află la începutul parcursului legislativ, bursele elevilor ar putea fi plătite în avans, iar cele de performanță și de merit vor putea fi acordate și tinerilor care învață în școli private.

Începând cu acest an, mai exact, din al doilea semestru al anului școlar, valorile burselor au fost majorate, cea mai mare dintre ele, 500 de lei, fiind acordată în cazul burselor de performanță.

Bursa de merit și bursa de ajutor social au valoarea de 200 de lei, în timp ce suma cea mai mică, 150 de lei, se acordă elevilor în cazul bursei de studiu.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.