EDUCATIE

DOCUMENT: Vești bune în educație! Profesorii vor primi mai mulți bani din iulie


DOCUMENT: Vești bune în educație! Profesorii vor primi mai mulți bani din iulie

E.Ş. | 2021-06-16 16:44

Indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit, drepturile pentru învățământ special și simultan se aplică la salariul de bază aflat în plată în prezent, potrivit unui ordin semnat de Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Asta înseamnă o creştere a veniturilor profesorilor, întrucât în prezent aceste drepturi se calculează la nivelul salariilor din 2018.

Ministrul Educației a semnat astăzi Ordinul 3993 potrivit căruia, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2021, majorările/creșterile salariale (dirigenția, gradația de merit, învățământul special și simultan + control financiar preventiv) prevăzute la art. 4, art. 5 alin (1), art. 7, art. 8 în Anexa I, Capitolul I, Litera B Reglementări specifice personalului didactic din învățământ, respectiv art. 15 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, se aplică la salariul de bază deținut/aflat în plată, anunță portalul  al Federației Sindicale Spiru Haret (FSE Spiru Haret).

Prevederile art. 14 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul  didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017, mai precizează sursa citată.

Direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației, unitățile / instituțiile de învățământ preuniversitar / universitar de stat și inspectoratele școlare trebuie să ducă la îndeplinire prevederile prezentului ordin.


Mai multe imagini:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.