EVENIMENT

15 percheziții într-un dosar de emitere de certificate de handicap false


15 percheziții într-un dosar de emitere de certificate de handicap false

PUTEREA24 | 2021-05-12 10:50

15 percheziţii sunt desfăşurate, în această dimineaţă, de poliţiştii din Olt într-un dosar ce vizează o serie de falsuri în ceea ce priveşte eliberarea de certificate de handicap unor persoane pentru a obţine bani de la stat. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Olt, percheziţiile sunt desfăşurate în localităţile Grojdibodu, Rotunda, Obîrșia, Fărcașele, și Caracal, relatează realitateadeolt.net.

„În această dimineață, începând cu ora 06:00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt efectuează 15 percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor cabinete medicale și unor unități administrativ-teritoriale, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsul material în înscrisuri oficiale și uzul de fals”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Anchetatorii spun că, în luna decembrie a anului 2020, mai multe persoane ar fi înaintat unor instituții din județ documente medicale și sociale (respectiv anchete sociale, scrisori și referate medicale) care prezintă suspiciuni de fals, în vederea obținerii unor beneficii.

În baza mandatelor de aducere, 10 persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt pentru a fi audiate și dispuse măsuri legale.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.