EVENIMENT

A intrat în stop cardiorespirator după ce a mâncat o înghetață


A intrat în stop cardiorespirator după ce a mâncat o înghetață

PUTEREA24 | 2022-05-06 16:02

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din Dorohoi a fost la un pas de moarte dintr-un motiv incredibil. El a ajuns la spital în stare gravă după ce a mâncat o … înghețată. Acestuia i s-a umflat gâtul atât de tare încât efectiv nu a mai putut respira.

Apropiații bărbatului au sunat imediat la numărul de urgență 112 iar bărbatul a fost transportat la spital în stare foarte gravă, intrând acolo în stop cardiorespirator din cauza inflamării foarte puternice a cartilajului tiroid, sau Mărul lui Adam cum este el cunoscut în popor, informează antena3.ro. 

Din fericire, medicii au intervenit la timp, bărbatul fiind imediat intubat. „Nu este o reacție foarte obișnuită, dar nici nu este ieșită din comun. Diagnosticul este de edem glotic. Din fericire, a fost intubat la timp și astfel au fost asigurate funcțiile vitale în continuare”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.  Bărbatul a rămas internat pe secția ORL a Spitalului Județean.  

Ce este edemul glotic 

Edemul glotic este o umflare (edem) a membranei mucoase care pune viața în pericol. Edemul glotic poate fi denumit și edem laringian și este cauzat de infecții, alergii sau medicamente. Simptomele edemului glotic sunt răgușeala și dificultățile de respirație. Este necesară o acțiune medicală rapidă, deoarece moartea prin sufocare este iminentă dacă laringele este complet obstrucționat. Dacă există pericol acut de sufocare, este nevoie urgență de intubare sau se efectuează traheotomie, scrie monitorulbt.ro.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.