EVENIMENT

Acuzația INCREDIBILĂ adusă unui procuror din Craiova


Acuzația INCREDIBILĂ adusă unui procuror din Craiova

E.Ş. | 2021-01-14 22:05

Un procuror din Craiova este acuzat că ar fi furat bijuterii care erau depuse ca probe într-un dosar. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, procurorul și-ar fi îndeplinit necorespunzător atribuțiile în cazul a șapte dosare pe care la avea în instrumentare. 

Concret, acesta ar fi sustras bani şi bunuri puse sub sechestru. Totodată, procurorul este acuzat că ar fi distrus o filă dintr-un proces verbal în care se menționa că în locuința unei persoane aflate în vizorul anchetatorilor a fost găsită suma de 2.700 de lei, iar persoana în cauză avea asupra sa alți 1.600 de euro.

”Inculpatul, în calitate de procuror de caz la DIICOT - ST Craiova, cu ocazia instrumentării unui număr de 7 dosare şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prevăzute de Codul de procedură penală, prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani şi bijuterii, precum şi o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane şi ale DIICOT, pentru a obţine pentru sine un folos necuvenit, constând în sumele şi obiectele de podoabă care nu s-au mai regăsit ca mijloace materiale de probă, bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale efectuate şi în însuşirea unui inel depus ca mijloc de probă de către un martor”, se arată  în comunicatul citat.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.