Autoritățile de pe litoralul românesc monitorizează poluarea provocată în Marea Neagră, după distrugerea barajului din Ucraina, în condițiile în care reziduurile ajunse în apă sunt periculoase. Astfel, calitatea apei mării este excelentă pentru îmbăiere pe întreg litoralul românesc, potrivit rezultatelor obţinute de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa în urma analizelor efectuate pe probe de apă.
Primăria Constanţa a informat, joi, printr-un comunicat de presă, că analizarea probelor de apă de mare se realizează în permanenţă, fiind "aproape inexistent" riscul ca apa costieră să fie contaminată pe viitor.
"În ultimele zile au apărut numeroase ştiri negative despre litoralul românesc, despre care s-a afirmat că reprezintă un adevărat pericol pentru turişti. Facem un apel către dumneavoastră şi vă rugăm să nu luaţi în considerare decât informaţiile venite de la autorităţile abilitate şi să nu daţi crezare dezinformărilor care apar în spaţiul public. Au apărut în spaţiul public informaţii nereale privind calitatea apei. Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a recoltat deja probe în acest sezon de îmbăiere, iar analizele au relevat o calitate a apei excelentă. Vă rugăm să reţineţi!!! Analizarea probelor de apă de mare se realizează în permanenţă. Riscul este aproape inexistent ca apa costieră să fie contaminată pe viitor", se arată în comunicatul citat de .
Conform sursei menţionate, informaţii în timp real privind monitorizarea calităţii apei de îmbăiere în sezonul estival pot fi consultate accesând linkul
În cazul în care, în urma analizelor, rezultă o posibilă contaminare a apei costiere, populaţia va fi înştiinţată, iar îmbăierea va fi interzisă, mai subliniază comunicatul Primăriei Constanţa.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea susţine că populaţia care doreşte să-şi petreacă vacanţele în Deltă sau pe litoral nu are motive să se teamă de holeră, cât timp respectă regulile de igienă personală şi mănâncă în unităţi autorizate.
Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.