EVENIMENT

AMENZI de mii de lei pentru membrii AUR care au intrat ilegal în primăria Timișoarei


AMENZI de mii de lei pentru membrii AUR care au intrat ilegal în primăria Timișoarei

E.Ş. | 2022-01-15 20:26

Jandarmii au dat primele 12 amenzi, după incidentul de la Primăria Timişoara de vineri, când mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au intrat în primărie scandând împotriva primarului Dominic Fritz.

Inspectoratul de Jandarmi al judeţului Timiş a dat opt amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţiu închis şi alte patru pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, după incidentul de la Primăria Timişoara, unde mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au intrat scandând lozinci împotriva primarului Dominic Fritz, conform .

Subprefectul de Timiş Ovidiu Drăgănescu a anunţat că Inspectoratul de jandarmi a dat primele 12 amenzi, după ce oamenii legii au vizionat imagini de la incidentul de vineri, când mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au intrat în clădirea Primăriei Timişoara, scandând.

“Inspectoratul Jandarmeriei Timiş a aplicat primele amenzi în urma scandalului de ieri. În urma vizionării filmărilor şi fotografiilor operative cu ocazia pătrunderii în sediul Primăriei Municipiului Timişoara a membrilor AUR, au fost constatate şi aplicate 12 sancţiuni contravenţionale astfel:

- 8 sancţiuni în baza Legii 55/2020 în valoare de 4.500 lei, pentru intrarea într-un spaţiu închis fără purtarea măştii de protecţie

- 4 sancţiuni în baza Legii 61/91 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în valoare de 2.000 lei”, a anunţat Ovidiu Drăgănescu.

Vineri, mai mulţi membri şi simpatizanţi ai AUR, alături de care s-a aflat liderul acestui artid, George Simion, au pătruns în sediul Primăriei Timişoara scandând lozinci precum ”Ieşi afară, javră ordinară”, ”Herr Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta” sau ”Ruşine, ruşine să vă fie”.

Ulterior, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Timiş a anunţat că a deschis dosar penal pentru violarea sediului profesional, cercetările fiind conduse de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.